u bent niet ingelogd - -
Hof van Watervliet is een open ontmoetings- en welzijnshuis van Christelijke Mutualiteit Brugge, sprankelend van creativiteit en gezondheid...
04 maart 2019
Myst’eriën nen nlofzangen van God, kosmos, mens

In de mens sluimert een onbestendig verlangen naar iets wat we niet kennen, maar dat er wel lijkt te zijn. Als we innerlijk geraakt worden op basis van een herkenning, kan er van binnenuit een proces van bezieling volgen. Bezieling die kan leiden tot het ontsluiten van een bron, diep in ons.

 

Door ons hiervoor open te stellen, kan de verbinding met onze oorsprong hersteld worden en ontdekken we de sleutel tot het ontsluiten van de mysteriën.

 

Deze vrij toegankelijke pilootlezing zal voor belangstellenden gevolgd worden door een gelijknamige cursus van 3 lessen, waarop kan ingeschreven worden. Deze cursus zal doorgaan in het Centrum van het Gouden Rozenkruis te GENT op volgende data :

1. dinsdag 19 maart 2019 - 20:00 uur

2. dinsdag 2 april 2019 - 20:00 uur

3. dinsdag 23 april 2019 - 20:00 uur

Op deze cursus kan ingeschreven worden tijdens de pilootlezing

of ook per e-mail naar info@rozenkruis.be of per sms aan 0475 - 84 93 86

geschreven door Lectorium Rosicrucianum v.z.w.
03 april 2019
Voeding & spiritualiteit

Een veel besproken onderwerp, een afgezaagd liedje of een bedreiging voor mijn vrijheid ? Na veel speculaties en getwijfel met een ’goed of slecht’ spelletje met ons geweten, komt men er misschien toe om meer respect te krijgen voor het leven, voor àlle leven. Dan vraagt men zich af: Eet ik wel de juiste voeding en heeft het consequenties voor mijn lichaam en beïnvloed het misschien ook mijn geest? Hoe kan voeding ons helpen om bewustere wezens te worden?

 

Deze en andere vragen kunnen vrij gesteld worden in openheid en vertrouwen om samen tot een verhelderend antwoord te komen dat ons bevrijdt van onze oude gewoonten en ons doet groeien naar een dieper inzicht over het leven.

geschreven door Lectorium Rosicrucianum v.z.w.
een initiatief van CM Brugge © Hof van Watervliet 2009 - Oude Burg 27, 8000 Brugge - 050 44 03 77 - hofvanwatervliet.brugge@cm.be

Het secretariaat is open van maandag tot en met vrijdag telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur.