u bent niet ingelogd - -
Hof van Watervliet is een open ontmoetings- en welzijnshuis van Christelijke Mutualiteit Brugge, sprankelend van creativiteit en gezondheid...
16 mei 2018
LENTE - OPNIEUW BEGINNEN

Vele levensvragen houden ons steeds sterker bezig, zoals de geboorte en het ouder worden, processen die te maken hebben met het sterven, relaties met verwanten en de wereld om ons heen, alsook het zoeken naar geluk.

Als we die levensvragen gaan bezien vanuit een gnostiek spiritueel standpunt, dan komt Nieuw Leven als een ontluikende en beloftevolle lenteroep in het toekomst­perspectief. Een diep zielsverlangen genereert krachten die uitstijgen boven de gevangenis die we zelf en samen in de loop der eeuwen hebben opgebouwd. Hoe kunnen we uit deze steeds enger wordende greep ontstijgen? Hoe kan de harde schaal waarin we gevangen liggen doorbroken worden?

 Ons samenzijn kan bij ons het besef aanwakkeren dat de oplossing zeer nabij is. Tijdens deze thema-avond willen we daar dieper op ingaan.

geschreven door Lectorium Rosicrucianum v.z.w.
een initiatief van CM Brugge © Hof van Watervliet 2009 - Oude Burg 27, 8000 Brugge - 050 44 03 77 - hofvanwatervliet.brugge@cm.be

Het secretariaat is open van maandag tot en met vrijdag telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur.