u bent niet ingelogd - -
Hof van Watervliet is een open ontmoetings- en welzijnshuis van Christelijke Mutualiteit Brugge, sprankelend van creativiteit en gezondheid...
11 januari 2018
Basistraining Nieuwe Autoriteit en Geweldloos verzet

In deze vierdaagse basistraining maak je kennis met deze unieke en alternatieve benadering van Haim Omer. We schetsen het theoretische kader en koppelen dit aan praktijksituaties uit het dagelijkse leven van ouders, begeleiders en leerkrachten. In rollenspelen worden de tools ingeoefend en ervaar je de kracht van het concept. Er is voldoende ruimte om tijdens de opleiding aan de slag te gaan met eigen casussen. Via thuisopdrachten wordt het concept verder geïntegreerd.

Na deze basistraining heb je inzicht in het concept Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet en ben je in staat om vanuit dit kader te denken en te handelen.

Data: donderdag 11-18/01, 01-08/02 van 9u30 tot 16u30

Kostprijs 360 euro

Inschrijven en info op info@vraagkracht.be of 0486 62 66 76

 

 

geschreven door StapWijzer
21 januari 2018
Een Nieuw Jaar viern

EEN NIEUW JAAR VIEREN

- Het Gouden Rozenkruis nodigt uit -

Wij nodigen al onze belangstellenden, maar ook in het bijzonder nieuwe geïnteresseerden, van harte uit om met ons het nieuwe jaar in te zetten.

 

Breng iets lekkers mee en een tekstje - een "nieuwjaarsbrief" - en zo vieren we samen "van oud naar nieuw". Er is ruime gelegenheid tot informele ontmoeting en uitwisseling.

 

toegang vrij, doch graag voor 12 januariaanmelden e-mail info@rozenkruis.be of sms 0485 - 84 93 86

geschreven door Lectorium Rosicrucianum v.z.w.
07 februari 2018
Belasting en genezing in het levenslot van de mens. Christus en de nieuwe ordening van het karma

Van moeiljkheden en problemen in ons lot moeten we niet wegvluchten maar evenmin moeten we buitennissig verlangen naar alles wat mooi en goed is.  Een evebnwicht tussen beide is na te streven. Dan kan in het karmische gegeven dat daarmee samenhangt een nieuwe ordening tot stand komen.

Voordracht door Anton Kimpfler  in het Duits met vertaling

Organisatie: Centrum Antroposofie Brugge

geschreven door An Brone
een initiatief van CM Brugge © Hof van Watervliet 2009 - Oude Burg 27, 8000 Brugge - 050 44 03 77 - hofvanwatervliet.brugge@cm.be

Het secretariaat is open van maandag tot en met vrijdag telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur.