u bent niet ingelogd - -
Hof van Watervliet is een open ontmoetings- en welzijnshuis van Christelijke Mutualiteit Brugge, sprankelend van creativiteit en gezondheid...
21 april 2018
DE TOVERFLUIT - universele muziek voor een universeel pad

De opera ’DE TOVERFLUIT’ kent al eeuwenlang veel bewonderaars. Dit is voor een groot deel te danken aan de magistrale muziek, geschreven door het muzikaal genie W.A. Mozart. Maar ook het ongewone verhaal met zijn personages en symboliek blijkt van zeer hoge kwaliteit te zijn en heeft een onverwachte spirituele diepgang.

Vandaar dat het Lectorium Rosicrucianum, dat een platform is ter ondersteuning van het hermetisch en gnostiek gedachtengoed, het een goed idee achtte om eens voorbij de muziek te gaan en stil te staan bij de spirituele aspecten van dit wonderlijke verhaal.

 De themanamiddag, in de vorm van een kringgesprek, wordt opgeluisterd met enkele muzikale fragmenten.

geschreven door Lectorium Rosicrucianum v.z.w.
23 april 2018
Het IK als geweld

Als we hier op aarde geboren worden willen onze ouders, en later ook onze leraren en de maatschappij, dat we ons Ik zo goed en zo sterk mogelijk opbouwen. Zoals een reclameslogan enkele jaren geleden het stelde: "De persoonlijkheid, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen".

 

Naderhand is of wordt dat ik onze ergste tegenstander. Daarom stellen we in de Geestesschool van het Gouden Rozenkruis de "zelfovergave" als één van de bijzondere pijlers op het pad van transformatie. Of, zoals de Heilige Schrift het stelt: "Hij, de Andere in mij, moet groeien, en ik echter moet ondergaan".

geschreven door Lectorium Rosicrucianum v.z.w.
een initiatief van CM Brugge © Hof van Watervliet 2009 - Oude Burg 27, 8000 Brugge - 050 44 03 77 - hofvanwatervliet.brugge@cm.be

Het secretariaat is open van maandag tot en met vrijdag telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur.